top of page

(Ne) matomi miesto ženklai

Mažeikių dailės mokykla vykdo kultūrinį meninį projektą „(Ne)matomi Mažeikių miesto ženklai“.

Mokyklos kūrybinės komandos sumanymas - sukurti nedidelio formato meno kūrinius - ženklus su integruotais QR kodais ir sumontuoti juos vietose, numatytose VŠĮ Mažeikių turizmo ir verslo informacijos

centro" sukurtame virtualiame lankytinų objektų maršrute - žemėlapyje. Tai yra - atskleisti užmirštų, bet miesto identitetui svarbių vietų istorijas ir - nematoma" padaryti matoma".


Projektas, bus įgyvendintas etapais pasirenkant „įženklinti“ vis kitas vietas.

Kūrinių autoriai – keturios Mažeikių dailės mokyklos mokinių ir jų mokytojų - profesionalaus meno kūrėjų - V. Tamošiūno, G. Bernotavičienės, D. Kiesutės ir L. Mikalauskienės, komandos.


Pirmame etape planuojama pasirinkti 4 maršruto stotelės su QR kodais. Projekto veiklose numatomos dirbtuvės su miesto architektais, istorikais, turizmo specialistais, tam kad nusistatyti kūrybos vektorius ir prioritetus. Kūrybinės veiklos ir sumanymų realizavimas vyks dailės mokyklos dizaino, skulptūros/keramikos, tekstilės bei grafikos dirbtuvėse. O kūrinių sumontavimas lankytino objekto vietoje ir pristatymas visuomenei, numatomas miesto šventės metu. Kūriniai viešose miesto erdvėse turės meninę išliekamąją vertę, kurs savitą miesto vizualių ženklų

pasakojimą, parodys ir atskleis Mažeikių miesto išskirtinumą. O jaunieji kūrėjai - MDM mokiniai turės meninių praktikų galimybę bei galės įgyti patirties kuriant drauge su profesionaliais menininkais.


Pagrindiniai projekto rėmėjai:

Lietuvos kultūros taryba ir Mažeikių r. savivaldybė.


3 views
bottom of page